Humanitarni turnir

Datum održavanja 06.01.2018

Šahovski klub PRVAK iz Niša, uz podršku Srpske Napredne stranke Niš, povodom Bozića, u subotu 06.01.2018. godine sa početkom u 10:00 časova, organizovaće Humanitarni turnir u šahu za decu uzrasta do osmog razreda (turnir je otvoren i za predškolski uzrast). Turnir će se održati u Šahovskom domu u Nišu (ulica Vojvovde Tankosića br .9 – pored Doma Zdravlja). Tempo igre je 10 minuta po igraču, igraće se sedam kola po švajcarskom sistemu, FIDE pravila sa dodatkom za ubrzani šah.
Rok za prijavu je do petka 05.01.2018. u 20:00 časova.
Celokupna upisnina (visina upisnine nije odredjena već će svaki ucesnik Donirati po svojoj želji i mogućnostima) biće predata Kliničkom centru Niš – Dečijem onkološkom hematološkom odeljenju.
Turnir će svečano otvoriti narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević, koja je u Gradskom odboru na čelu Saveta za socijalna pitanja.
NAGRADE: Šahovski klub je obezbedio za najbolje plasirane: Pehar za pobednika turnira i medalje za osvojeno prvo, drugo i treće mesto (zlatna, srebrna i bronzana) za svaki uzrast pojedinačno, ukupno 27 medalja.
Organizator turnira obezbediće sokove, kafe i druga posluženja za decu i roditelje, kao i za druge ljude koji žele da se pridruže ovom dogadjaju i tako uzmu učesće ovoj akciji prikupljanja sredstava i poruke da mislimo jedni na druge.
Dolazak učesnika najkasnije do 9:30. Prijave slati na 060 5541985 (ime, prezime, škola, odeljenje). NAPOMENA: Broj igrača je ograničen, pa će prednost imati deca koja se ranije prijave.

Predsednik Šahovskog kluba PRVAK,
Marko Kekenj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *